AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

KVADRAT
TAČAN ASPEKT 90 STEPENI

Kvadrat je najteži aspekt u natalnoj karti, a stanje je još teže kada je prisutno više kvadrata. On stvara greške koje se stalno ponavljaju, a da bi ih osoba prestala ponavljati potrebno je mnogo napora i samokontrole.

Kvadrat stvara napetost i nemir. Planete koje prave kvadrat ne samo da žele različite stvari nego i rade suprotno jedna od druge i istovremeno smetaju jedna drugoj. Za razliku od opozicije osoba obično prepoznaje i shvata obe strane kvadrata, ali izgleda da energije planeta namerno smetaju jedna drugoj. Zbog stalnog sukoba dveju različitih energija javlja se stanje stalne napetosti jer ne znamo šta će se dogoditi naredni trenutak. Zajedno sa napetošću se javlja i nesigurnost, sumnja što na kraju rezultira strahom. Ova kombinacija nesigurnosti i straha se može iskazati na nekoliko načina.
Da bi osoba dokazala, bilo sebi ili drugim ljudima, da je sposobna držati pod kontrolom ona područja života koja ometaju planete u kvadratu, može postati nasilna i preterivati na razne načine. Ovakvo preterivanje stvara nove frustracije i „slepe ulice“. Osoba ima osjećaj da lupa glavom u zid i da gde god krene nailazi na zidove i blokade.

Kvadrat je potpun sukob interesa. U slučaju opozicije možemo otići iz jedne krajnosti u drugu, trenutno se prebaciti na drugu sferu života. Kod kvadrata je ovo neizvodljivo – on ne pruža priliku za beg. U najnegativnijem obliku kvadrat se manifestuje kao potpuna nesposobnost osobe da bilo šta učini, da nikako ne može pronaći rešenja za svoje probleme. Kada dođe do ovakve blokade energije unutar osobe stanje postaje slično pat – poziciji. Najčešće ovakve pat – pozicije se događaju onda kada se kvadrati nalaze u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpion i Vodolija) jer su oni sami po sebi skloni nepromenjivosti i vole da stvari budu što stabilnije i da se što manje promena dogodi.

Međutim, kvadrati mogu biti korisni jer nas oni na neki način jačaju. Ukoliko smo spremni konstruktivno upotrijebiti kvadrate i njihovu energiju možemo postići naizgled nemoguće. Kvadrati koji su pozitivno usmereni stvaraju volju i izdrzljivost karaktera da se postojeći problemi rieše. Oni nas prisiljavaju da odrastemo i postepeno nam daju životno iskustvo pomoću kojeg možemo rešiti prepreke i prestati lupati „glavom o zid“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konjukcija Opozicija Kvadrat Sekstil Trigon Inkonjukcija Aspekti Planeta