AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

ASTROLOŠKE KUĆE

Astrološke kućeAstroloske kuće se odnose na dvanaest oblasti života. Kuće opisuju mesto ili oblast života gde će se nešto dogoditi.

Kuće se dele po kvalitetu na: UGAONE KUĆE – To su prva, četrvta, sedma i deseta kuća (Ascedent, IC, Descedent, MC).

ASCEDENT je osa prve kuće (linija koja deli prvu i dvanestu kuću).
Kod svake osobe je različit Ascedent. Dvaneset znakova Ascedenta se promene u toku 24h. ove kuce se jos nazivaju i uglovi horoskopa.
IC je osa treće i četrvte kuće.
DESCEDENT  je osa sedme kuće (to je sve ono sto nemamo i sto bi trebali imati da bi upotpunili sebe).
MC je osa desete kuce.
Sve sto se nalazi u ugaonim kućama deluje jače i snažnije. Te kuće su sklone kardinalnim znacima i kao takve su dobre za inicijativu, za početak neke akcije.

SLEDUJUĆE KUĆE (Sukcedentne) – To su druga, peta, osma i jedanaesta. Te kuće su srodne fiksnim znacima. Ono sto se nalazi u ovim kućama se sporije izražava i potrebno je više truda i rada da bi se to ispoljilo.

PADAJUĆE KUĆE (Kadentne) – To su: treća, šesta, deveta i dvanaesta. One su srodne promenjivim znacima i ukazuju na nestabilnost i stvari koje su veoma sklone promenama.

Podela kuća po elementima:

Vatrene kuće su: prva, peta i deveta (srodne Ovnu, Lavu, i Strelcu). Ovo su kuće života, vitalnosti, svetla, i zbog toga su najbitnije za odrzavanje života.

Zemljane kuće su: druga, šesta i deseta (srodne Biku, Devici i Jarcu). To su kuće vrednosti i vezane su konkretno za materijalne vrednosti.

Vazdusne kuće su: Treća, sedma i jedanaesta ( srodne su Blizancima, Vagi i Vodoliji). To su kuće odnosa, jer govore o odnosu sa drugim ljudima (braća i sestre, komsiluk, partneri, prijatelji, društvo,…)

Vodene kuće su: četvrta, osma i dvanaesta (srodne su Raku, Škorpionu i Ribama). To su emotivne kuce i odnose se na emotivnu inteligenciju.

VLADAR KUĆE – Je planeta koja vlada znakom u kojoj počinje određena kuća, i zbog toga je on važniji od signifikatora jer je ličan.

Prva kuća, predstavlja identitet osobe. To je fizički izgled osobe (visina, lepota, boja kose, kože, mišićavost,…).
To je ponašanje, temperament, vrline, mane, kako nas drugi vide, način izražavanja i delovanja, kako se predstavljamo, pristup životu, sam početak života, baka, deka.
U zavisnosti sta imamo u prvoj kući to će i ostaviti utisak na ljude.

Druga kuća, predstavlja pokretnu imovinu, materijalno stanje, sposobnost za lično sticanje i zarađivanje, banka, vrednosti i odnos prema vrednostima uopšte (šta je za osobu vrednost i šta ceni ), osećaj sopstvene vrednosti, unutrašnji resursi (potencijali), budući život, hrana i način ishrane. Kada imamo stelijum u drugoj kući znači da će osoba biti bogata, pogotovu ako su to Jupiter, Venera i Merkur.
Stelijum je kada imamo najmanje tri planete u konjukciji u jednoj kuci.

Treća kuća, predstavlja racionalni i praktični um, način misljenja i govora, namere, to su braća i setre, rodbina, neposredna okolina, susedni grad, kratka putovanja, način komunikacije, osnovna škola, veštine i praktične sposobnosti, kursevi, obuke i prevozna sredstva.

Četrvta kuća, je jedna od tri okultne kuće. Ako te tri okultne kuće padaju u vodenim znacima, onda osoba ima okultnu moć. To je početak i kraj života (početak života od četvrte godine), i kako će čovek biti zapamćen posle smrti. Rano detinjstvo do četvrte godine. Duboki nesvesni uticaji nastali u periodu do četvrte godine. Sigurnost, psihološki temelji, podsvest, naša kuća, naše unutrašnje stanje, nepokretna imovina, poreklo (genetika), mesto groba, roditelj suprotnog pola – kod žena je to otac, a kod muškaraca majka, privatan posao. Nekretnine, rodni grad, zemlja u kojoj smo rođeni.

Peta kuća, je kuća ljubavi, kreativnosti, dece, hobija. To je kreativnost, ljubav, sve što volimo, deca, zabava, hobi, srednja škola, igre na sreću (u kombinaciji sa drugom i jedanaestom kućom), odmor, mesta zabave, ljubav koju dajemo drugima (način na koji volimo), umetnička sposobnost, sport, kuća vitalnosti i života, predbračne ljubavi, trudnoća u horoskopu žene (prvo dete), učenici.

Šesta kuća, nam govori o bolestima, o oštećenjima tela tokom života. To je služenje na različite načine, pružanje usluge drugima, to je kuća posla. Medicina, vojska, policija, apoteka, fizičko zdravlje i bolesti, dijete, nutricionisti, alternativna medicina, kućni ljubimci, radno okruženje, saradnici na poslu, podređeni, podstanari, pomoćne prostorije, garaže, rutina, navike, obaveze, način oblačenja.

Sedma kuća, u sedmoj kući vidimo sve ono što je nasuprot nas, bilo da je to poslovni ili bračni partner. Svaki poslovni partner koji nam je ravnopravan predstavljen je sedmom kućom, ispod nas šestom, a iznad nas, desetom kućom. To su odnosi i parterstvo – bračno i poslovno. Viša škola. Prvi brak, drugo dete, kvalitet braka, javnost, kako smo prihvaćeni u javnosti i kakav je naš odnos u javnosti, otvoreni neprijatelji, šta nam najviše nedostoje, babe i dede. Klijenti i konkurencija, sud.

Osma kuća, je kuća smrti i regeneracije. Najdublji porivi, seksualnost, seksualne sklonosti i potencijal, trudnoća, tok trudnoće, novac partnera, novac drugih ljudi, krediti i porezi, podrška drugih ljudi, duboka istraživanja. I osma kuća pokazuje astorloge i ezoterike. Testamenti, nasledstvo, invenstiranje, operacije, strahovi, posesivnost, unutrasnje transformacije, kroz osmu kuću mi dajemo, to su unutrasnje trasformacije, nekretnine. Tajne veze.

Deveta kuća, je viši um, mudrost, širenje vidika, uverenje osobe i podrška prirode, sreća u životu, veroispovest, ideologije, fakultet, daleka putovanja, stranci, uvoz – izvoz, poslovi na veliko, izdavastvo, crkva, sveštenstvo, unuci,  profesor, guru, zastitnik, dobročinitelj. Drugi brak, treće dete.

Deseta kuća, predstavlja  status, ono sto vremenom postajemo, pozicija u društvu, ambicija, profesija, karijera, kako nas drugi vide, poslodavac, šef, svi važni ljudi, roditelji istog pola, način na koji nas drugi ljudi vide i vrednuju, kolektivna karma.

Jedanaesta kuća, prijatelji, organizacije, udruženja, klubovi, tuđa deca, deca od partnera, slobodna volja, koliko smo otvoreni prema neočekivanim događajima, planovi, namere, želje, profit od biznisa i karijere, penzija, stariji brat ili sestra, ljubav koju primamo, svi društveni odnosi.

Dvanaesta kuća, sve što je neistraženo i nepoznato, daleka mesta i necivilizovani krajevi. Naše nesvesno, snovi, fobije, strahovi, ono što potiskujemo, sve ono što nas boli i što želimo da sakrijemo, tajni neprijatelji, predhodna inkarnacija, psihičko zdravlje, zatvorena mesta, bolnice, zatvori, ludnice, manastiri, divlje životinje, špijunaža, daleko inostranastvo i  najdalja ostrva, postdiplomske studije.