AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

JupiterJUPITER

U grčkoj mitologiji Jupiter je bio Zevs, vrhovni Bog... On brine o Bogovima manjeg značaja i onim ljudima, koji su prihvatili oporezivanje njegovog bogato izraženog postovanja. Takođe je poznat kao besan i arogantan u nekim prilikama i u imanju brojnih afera.

HRONOKRATORI

Hronokratori su vladari vremena. To su Jupiter i Saturn. Oni definišu primarnu sudbinu u vremenu kada je neko rođen. Od položaja Jupitera i Saturna u natalnoj karti zavisi da li ćemo više dobiti ili izgubiti.

JupiterVeliki veseli Jupiter je najveća i najsjajnija planeta našeg Sunčevog sistema. Jupiter je u astrološkoj tradiciji poznat kao "veliki darodavac". Drugim rečima on je tradicionalno planeta dobre sreće, prosperiteta, optimizma i lepe strane života. Položaj Jupitera u horoskopu predstavlja mesto gde ne morate naporno da radite da biste uspeli, stvari vam polaze za rukom – tu često imate sreće i tu rado provodite svoje slobodno vreme.
Jupiter opisuje vaš optimistički pogled, mogućnosti koje sebi možete da izborite, širinu vaših aspiracija, kao i želju da prevaziđete sebe. Kada je u povoljnim aspektima Jupiter čini vaš život ugodnim i deluje u smislu ekspanzije, porasta i donošenja zadovoljstava; omogućuje da ste sami sobom zadovoljni. Tada je vreme da se izađe na svetlost dana, da se probaju nove stvari, da se preuzmu rizici i da se putuje. Sa druge strane, Jupiter može uticati da postanete lenji, trošite novac iznad svojih mogućnosti, tonete besciljno. U vreme perioda kada Jupiter ima nepovoljan uticaj na vaš život, teško vam je da nametnete sebi disciplinu, niti možete da preuzmete neki nov izazov. Tada ste skloni da stalno idete linijom manjeg otpora.
Ako je ova planeta snažno zastupljena u horoskopu, Vi ste rođeni pobednik. Naravno, u najgorem slučaju mozete biti genijalan nitkov, kockar ili rasipnik, ali u celini gledano blagosloveni ste mnogim srećnim osobinama – plodovi dobrog rada iz prethodnih života pomoći će vam u ovome.

Jupiter upravlja bogatstvom, slobodom, višim umom, optimizmom, velikim poslovima, visinom, rastom, moralnošću, prosperitetom, prepuštanjem uživanju. Upravlja isto tako i visokim obrazovanjem, filozofskim razmišljanjem, sportom, dugim putevima, naklonošću prema životinjama. Jupiter je sudija, zakonodavac i onaj koji pruža pomoć. Njegovo delovanje je sređeno i podstiče zdravlje i rast. Za ovu planetu se u astrologiji povezuje i zrelo doba čoveka.
Njegov element je Vazduh. U jednom znaku boravi godinu dana, pa zodijak pređe za 12 godina. Vlada Strelcem i Ribama, njegov dan je četvrtak, boja tamno plava. Metal je kalaj a broj je 3.

 

 

 

 

 

Sunce Mesec Merkur Venera Mars Jupiter Saturn Uran Neptun Pluton