AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

NeptunNEPTUN

Planeta Neptun je otkrivena 1846. godine. Otkriće Neptuna se (grubo) podudara sa razvojem filma, fotografije, motora sa unutrašnjim sagorevanjem, i čovekovim prvim koracima na polju analitičke psihologije. Smatra se da ima poseban uticaj i efekat u ovim oblastima.

Neptun je planeta iluzija, fantazija i psihičkog sveta. Sa Neptunom u horoskopu vi ste ranjivi na ovaj ili onaj način – ranjivi u odnosu na druge ljude, ali i u odnosu na svoja unutrašnja stremljenja, brige, propuste i osećanja krivice. Možete da uđete u svet iluzija ali i razočaranja.

NeptunPoložaj Neptuna u horoskopu označava mesto gde ste bacili veo preko onoga što ne želite da vidite – tu pokušavate da zavarate sami sebe ili druge; tu nastojite da pronađete svoje ideale. Neptun je mesto gde kao da ste stavili naočare kroz koje se sve vidi ruzičasto i izbegavaju se činjenice i materijalna stvarnost; nema hladnoće.

Neptun u jednom znaku ostaje oko 13 godina, šireći svoj uticaj na snove čitave jedne generacije. Kada Neptun dosegne vaše Sunce ili neku drugu značajnu planetu, to je period kada ne vidite stvari onakve kakve jesu. To je vreme kada se treba posebno potruditi da sve činjenice budu proverene i da najzad izvadite glavu iz peska. Može se desiti da budete zaslepljeni, pa da iz situacije u situaciju idete linijom manjeg otpora.

Mnogo aspekata Neptuna stvara lažne nade. Dolazi do izuzetnih početnih uspeha koji se na kraju završavaju razočaranjem i sramotom. Dobri aspekti Neptuna delimično ublažavaju njegovo štetno delovanje. Takvi ljudi imaju jako pamćenje i obožavaju teorije, ali su konspirativnog duha i skloni nerealnim težnjama. Pod njihovim uticajem raste nespretnost i sumnja u sebe i u druge. Muče ih mnogobrojne konfuzije.
Neptun je druga transcendentna planeta. Njegov element je Voda, boja ljubičasta, broj 9. Jedan znak obiđe za 14 godina a ceo Zodijak za 165 godina. Vlada Ribama. Takođe vlada stopalima, prstima na nogama, nervima, epifizom, psihom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunce Mesec Merkur Venera Mars Jupiter Saturn Uran Neptun Pluton