AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

PlutonPLUTON

O Plutonu se veoma malo zna, osim da je vrlo moćan i da vrši jak uticaj na Neptun i Uran. Otkriven 1930. godine, u doba atomske energije, Pluton je dodeljen Škorpiji. Ovom znaku seksa odgovara osecaj tajne moći. Plutonovo otkriće podudara se i sa svetskom krizom, rađanjem fašizma, i II svetskim ratom. Zato se veruje da je Pluton “mračna” planeta i mnogi Astrolozi gledali su na ovu planetu sa užasom.

PlutonU jednom znaku Pluton provodi od 11 do 31 godinu. Ceo Zodijak obiđe za 248 godina. Element Plutona je Vatra. Vlada Škorpionom. U vašoj sudbini ova planeta utiče na pojavu ekstrema i rizika, to je doba kada se odlučujete „za sve ili nista“. Doprinosi takođe da imate dramatičan uticaj na druge. Kada se Pluton pojavi u horoskopu, to je vreme dugotrajnih promena u vašem životu. On odgovara životu sa stabilnim ciljevima, životu transformacija i misijama koje se izvršavaju ili se umire.

Planeta Pluton je naročito zapažena po svojoj povezanosti sa aktivnostima nesvesnog uma i ukazuje na psihičke sklonosti. Vaš psihički život, u svakom slučaju, nije lak; često je vrlo neprijatno „slusati“ i verovati odgovorima dobijenim od dubljih nivoa uma. Nije moguće postojano i metodično tragati kroz podsvest bez otkrića koja se, zauzvrat, pokazu kao uznemiravajuća (i istina je često veoma uznemiravajuća), zbunjujuća, iznenađujuća, pa i maglovita i zavodljiva – kada su nepravilno interpretirana.

Pluton po tradiciji upravlja donjim svetom i onim što je skriveno od pogleda (uključujući tu i nepoznate svetove u vama, vaše potisnuto ili nesvesno „ja“). On takođe predstavlja sve procese replikacije i regeneracije, kao što su začeće, umnožavanje, obnavljanje i slično. Pluton upravlja masama, subverzijom, atomskom silom i zločinom. On, takođe, upravlja fobijama i opsesijama, sporim rastom, grupnim faktorima, transmutacijom, početkom i krajem, rođenjem i smrću, izolovanošću, prinudom, nestajanjem, anonimnošću, bakterijama i virusima. Predstavlja generisanje, regenerisanje i degenerisanje. Izlaže sve ono što se tajnovito ili prikriveno razvijalo. Upravlja upražnjenim radnim mestima, diktaturama, nepopularnim ciljevima i svim onim što je ekskluzivno. Njegovo delovanje je sporo, oprezno i neminovno.

Pluton je poslednja transcendentalna planeta i smatra se višom oktavom Marsa. Tamo gde je Pluton u vasem horoskopu – tu nalazite složenost; tu sami i bez ikakve pomoći morate rešavati probleme. Osobe sa mnogo loših aspekata Plutona su fatalni karakteri, anarhističkih crta, često štetni i sebi i drugima. Pluton tu tragičnu crtu još više pojačava.
Vlada debelim crevom, reprodukcijom, regeneracijom, testisima.

 

 

 

 

 

Sunce Mesec Merkur Venera Mars Jupiter Saturn Uran Neptun Pluton