AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

SaturnSATURN

U grčkoj mitologiji Saturn je bio Hronos, bog vremena (Hronokratori su vladari vremena. To su Jupiter i Saturn. Oni definišu primarnu sudbinu u vremenu kada je neko rođen. Od položaja Jupitera i Saturna u natalnoj karti zavisi da li ćemo više dobiti ili izgubiti. ). Po mitologiji, Chronos (Saturn),  je ubio svoju decu jer je mislio da će ih njihova glad za moći navesti da ga ubiju, kao što je on skinuo sa prestola svog oca Urana, ubivši ga.

SaturnJedna od astroloških ironija je da predivna planeta Saturn, svakako jedan od najlepših prizora u našem Sunčevom sistemu, stoji u vezi sa iskušenjima i ispaštanjima u životu. Saturn, “Veliki Učitelj”, je planeta Karme i dužnosti, i gde se on nađe u horoskopu, postojaće ograničenja naše slobode izbora, sve dok ne podmirimo dug ili steknemo razumevanje nečega o sebi što u ranijim vremenima nismo želeli da prihvatimo, bilo da se to odnosi na ovaj ili bilo koji drugi život.

Ova planeta predstavlja kočnicu. Iskušava nas i suočava sa našim strahovima i slabostima. Zato je Saturn tradicionalno neprijatna i teška planeta. Ako je snažno zastupljen u horoskopu, vaš sadašnji život nije ni lak ni jednostavan. Sreća vam nije baš previše naklonjena – može doći samo kao rezultat velikih ličnih napora ili pregnuća. Ako vodite takav život, mora da ste u prošlosti bili ozbiljna osoba, verovatno sa nekim autoritativnim položajem. To će imati uticaj na način vašeg življenja sada – ne možete izbeći neke naglašene probleme.

Saturn upravlja oblikom, disciplinom, odgovornošću, organizacijom, ambicijom, sposobnošću ostvarivanja karijere, ograničenjima, tugovanjima i zakašnjenjima. Saturn upravlja teorijom i naučnim zakonitostima, starijim osobama, strpljenjem, tradicijom, konvencionalnošću, ortodoksnošću i valjanim korišćenjem vremena. Saturn predstavlja načela istinitosti, reda, vremena, mere, dovoljnosti, kontrakcije, učvršćivanja, mudrosti i starenja. Njegovo delovanje je sporo i trajno. Tip Saturna poseduje ogromnu ličnu snagu koja ruši sve oko sebe pa i samog sebe. Puno aspekata Saturna pojačava oštroumnost i istrajnost, ali i dalje ostaje konzervativna nota. Izrazito loš uticaj Saturna stvara povučenog samotnjaka, mračnih i praznih razmišljanja, sklonog pesimizmu i mizantropiji.

okom Saturna Vi ste postigli trajne rezultate i najzad ste odrasli.
Saturn ce proci kroz svaki znak Zodijaka barem jednom, pre no što Vi napunite 30 godina. U stvari, kada se Saturn vrati na svoje polazno mesto u vašem horoskopu, kada Vi imate oko 28 godina, to je obično period kada u svom životu formirate porodicu i karijeru. Posmatrajte kako se Saturn kreće u svako doba, u tom pravcu će se kretati i Vaš život i Vi ćete se tako formirati...
Njegov element je Zemlja, dan je subota, broj je 4, metal olovo a boja crna. Vlada Jarcem i Vodolijom. U jednom znaku boravi 2,5 – 3 godine. Deluje od 69. godine. Zodijak obiđe za 28 godina.

 

 

Sunce Mesec Merkur Venera Mars Jupiter Saturn Uran Neptun Pluton