AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

UranURAN

U mitologiji Uran je Saturnov otac, koji ga je kastrirao i proizveo mnogo užasne dece.
Planeta Uran otkrivena je 1781. godine. Otkriće Urana podudara se sa početkom industrijske revolucije, kao i sa američkom i francuskom revolucijom. Nije čudo, što je Uran uskoro doveden u vezu sa novom tehnologijom i dramatičnim događajima koji su doveli do velikih promena. On je prva transcendentalna planeta.

UranUran je ogromna zelena planeta, koja izgleda kao da putuje nekom svojom putanjom, zahvaljujući ekscentrično postavljenim osama. Često se naziva revolucionarnom planetom. Na nju ne utiču prošli događaji. Ne brine o tradiciji, seksu i osećanjima. Uran šalje prkos opasnostima i utiče na neočekivane poteze koje mogu da završe katastrofama. U stanju je da vas izbaci iz koloseka, svojim naletima intuicije i inspiracije. Buni se protiv tradicije, ne poštuje pravila, izaziva nemir roditelja. Zahteva od vas da budete slobodni, da se okrenete ka budućnosti. Donosi nekonvencionalnost i inovatorstvo. U vasoj sudbini to je možda najinteresantniji i najuzbudljiviji period.

Uran ostaje po 7 godina u svakome od 12 znakova Zodijaka, tako da svaki ciklus utiče na neku od generacija. Uran je planeta tragač za promenama ali i destruktivnosti i razaranja. Kada je ova planeta snažno zastupljena u Horoskopu, vi imate jedan unutrašnji poriv da činite nešto potpuno novo, da razbijate usvojene norme ili uobičajene načine ponašanja, i da se ponašate na neki način drugačiji od opšte prihvaćenih pravila.

Ali, u svemu tome morate biti više nego oprezni, jer, ako ne usvojite pozitivan stav prema Uranu, planeta će vas pobediti – i bićete njena žrtva umesto gospodar. Vi možda imate šansu da u ovom životu učinite nešto sasvim originalno, takođe, sa podjednakom verovatnoćom možete biti opterećeni lošom karmom iz neke od ranijih inkarnacija. Možda ste suviše konzervativni i potrebno je da vas nešto prodrma. Možda ste nekada razarali druge pa sada ispaštate istu sudbinu. Uran je taj koji krši tradicije i dovodi vas u sukob sa društvom.

Uran vlada Vodolijom. Njegov broj je 7, boja mu je plavo zelena, metal aluminijum. U jednom znaku je 7 godina a ceo Zodijak obiđe za 84 godine.
Vlada mozgom, nervima, hipofizom, gležnjevima, rukama, cirkulacijom,  listovima na nogama.
Mesto gde se u horoskopu nalazi Uran pokazuje gde želimo učiniti nešto neobično, novo i originalno, odnosno, gde smo ispred svojih sagovornika.

 

 

 

 

 

Sunce Mesec Merkur Venera Mars Jupiter Saturn Uran Neptun Pluton