AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

BikBIK (Taurus)

Bik je drugi Zodijački znak koji vlada od 20.04. do 21.05.
Bik je pasivan, ženski, fiksni znak, melanholičnog temperamenta. Njegov simbol je Zemlja. Njegov vladar je Venera, zbog čega voli lepotu muziku, umetnost, biljke, životinje, decu i ljubav. Predstavlja drugu astrološku kuću. Broj Bika je 6, dan je petak, metal je bakar, a boja ružičasta, svetloplava i svetlozelena. Deo tela kojim vlada Bik je grlo i glasne žice. Moto Bika je: “Ja imam”.

Po mitologiji, kralj Agenor je imao tri sina i kćerku Evropu, koja je važila za najlepšu devojku na svetu. Naravno, nju je zapazio i vrhovni bog Zevs. Po prirodi avanturista, sišao je na zemlju i pretvorio se u belog bika, i tako joj prišao da se ne uplasi. Evropa ga je pomilovala po leđima, popela se na njega i uhvatila za rogove. Zevs, brzinom munje prepliva more koje je njegov brat Posejdon umirio i dođe na Krit. Tu je Zevs ponovo uzeo svoj lik i ona se odmah zaljubila u njega. Provela je sa njim nekoliko lepih godina i rodila tri sina. Evropu su svi voleli a u znak ljubavi prema njoj i nas kontinent je dobio ime. U znak zahvalnosti, Posejdon je Bika kojeg mu je Zevs žrtvovao, postavio na nebo i posvetio mu jedno sazvežđe.

BikBik je tvrdoglav i nepokretan kao i njegov simbol Zemlja. Predstavlja proleće, detinjstvo, i prolećnu lepotu. U Egiptu je bio predstavljen Apisom, svetim simbolom šivota i plodnosti. Bikovi su dobrog zdravlja, vole miran i komforan život, jer su u suštini miroljubivi. Posto su lenji i ne vole da se muče, rade samo onoliko koliko je potrebno. Hedonisti su. U suštini su ili skrti ili rasipni i uglavnom vole materijalan dobra i to posebno novac. Pošto je Mesec egzaltiran u Biku, oni su plodni, željni ljubavi i porodični. Metodični su, efikasni i praktični, ali spori, jer se za akciju i poduhvate dosta teško odlušuju. Zatvoreni su u sebe, ponekad stidljivi, a glavna preokupacija im je ljubav, posedovanje, udobnost i seksualnost. Spolja izgledaju romantični, lako zaljubljivi, senzualni, ali su unutra fiksni i ne promenjivi. Da bi postigli cilj najviše im smeta njihova tvrdoglavost. Njihova pokretačka snaga je volja, dobro izrazavanje, nagon za posedovanjem i materijalna sigurnost, koju ostvaruju jakom ambicijom, pa ih skoro ništa ne može zaustaviti ili sprečiti u situacijama kada se odluče za akciju.

Muškarac Bik. Je tvrdoglav, ljubomoran, patrijahalan, odličan ljubavnik, hedonista, ali je veoma spor i u svakodnevnom životu pomalo dosadan. Seks mu je na prvom mestu ali poštuje tradiciju i ne voli rizik. Voli mistične osobe ali on ne odstupa od realnosti. Ceni i poštuje inteligentne žene, a ženu koju on izabere obasipa poklonima, osećanjima i pažnjom. Njegov život je jednostavan i zdrav. Ovo je sretan muškarac, pošto je hedonista. Ono što ne može izmeriti - za njega ne postoji. Ta ograničenost se ogleda u ljubavnom životu, pa nije sklon maštanju i čekanju prave ljubavi, već se upušta u fizičke veze. Za njega je seksualna strana veze njen najvažniji deo. Ako je seks dobar Bik ne izlazi iz veze. Muškarac Bik veruje u venčanja i u moć vereničkog prstena. On zna odlično razliku između ljubavne i seksualne veze. U ljubavnoj vezi on poštuje dogovor. Voli dobru kuhinju i često zna da miriše sveze spremljenju hranu. Njega ćete osvojiti dobrim izgledom, dobrom kuhinjom i dobrim krevetom. Vrlo je predvidiv, konzervativan i tradicionalan pa prevare ne oprašta.

Žena Bik. Želi sigurnost u životu, i znaće da li joj to možete pružiti ili ne. Brižno čuva svoj izgled, ali čuva i sve važne stvari u svom životu, imovinu, novac i muškarca. Ona poštuje tradiciju i opire se promenama, ali neće pristati na život sa nepredvidivim i slabim muškarcem. Njoj treba puno vremena za pripremu svake vrste, ali kada je jednom spremna promeniti život, učiniće to ne pitajući nikoga za mišljenje. Potreban joj je jak, tih, strastven muškarac.  Ova žena zna pokazati svoju ženstvenost i neće je sputavati zbog drugih. Osvojićete je lepotom i željom da ispunite njene osnovne potrebe - emotivne i fizičke. To su dosta plodne žene pa lako postaju majke. Žena Bik je mistična, zanimljiva, i ne voli agresivne situacije.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe