AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

BlizanciBLIZANCI (Gemini)

Blizanci su treći Zodijački znak, koji vlada od 21.05. do 21.06.
Ovo je aktivan, muški znak, promenjiv, sangviničnog temperamenta. Predstavlja treću astrološku kuću. Njegov simbol je Vazduh. Vladar Blizanaca je planeta Merkur, broj je 5, dan sreda, boja žuta, metal živa. Deo tela kojima Blizanci vladaju su ruke, ramena i pluća. Ključna reč: “Ja mislim”.

Mitologija: Širom sveta bila je poznata lepota Lede, žene Spartanskog kralja Tindareja. Ni njena lepota nije mogla da promakne Zevsu, koji se pretvorio u prelepog labuda i tako joj se priblizio. Leda je sa njim rodila blizance Poluksa i lepu Jelenu zbog kojeg je posla izbio Trojanski rat. To su bili vanbračni blizanci. Leda je iz braka sa kraljem Tindarejom imala sina Kastora i kcerku Klitermnestru. Poluks i Kastor su bili pribliznih godina i nikada se nisu razdvajali, ali Poluksu je otac Zevs podario besmrtnost koju Kastor nije imao. Na žalost oni su imali jos dva brata smrtnika sa kojim nisu bili u dobrim odnosima. Tako je jedan od njih, Id, u svađi probio Kastora kopljem i on je umro. Poluksova tuga je bila tolika, da mu je Zevs omogućio da naizmenično provodi po jedan dan sa njim u Hadu i na Olimpu. Pošto je on to prihvatio bez razmišljanja, Zevs je videvši njihovu neizmernu ljubav obojicu pretvorio u zvezde, da zajedno svetle i podsećaju ljude na bratsku ljubav.

BlizanciOsobe rođenje u Zodijačkom znaku Blizanca su simpatične, pokretljive, vitalne i dugo zadržavaju mladalački izgled jer ne žele da ostare. Duh im je mlad pa su i sami mladi. Vole noćni život, a ujutru vole duže da spavaju. Sposobni su kao trgovci jer lako druge ubede u svoje stavove, vole telefoniranje, kretanje i putovanje, posebno brza prevozna sredstva. Sastavni deo njihovog života je muzika, komunikacija, književnost i ples. Lukavi su, produhovljenji i uvek puni novih ideja. Blizanci su strastveni, neuhvatljivi, a kada se sami uhvate - tesko ih je odvojiti od sebe jer umeju da budu dosadni i uporni. Površni su, i retko se u nesto zaista upuštaju do kraja, ali su ipak privlačni i zanimljivi drugima. Poseduju jak smisao za humor, duhoviti su, šarmantni, najčešće neozbiljni, veoma pričljivi, ne poštuju tradiciju jer vole česte promene i novine. Duh im je živ i instančan, intelekt brz, inventivan i kritičan i zbog toga Blizanci vrlo rado i lako uče, pa znaju da budu eksperti u oblasitma za koje se odluče. Uvek se guraju svuda gde mogu da steknu nova znanja, koja vole radi sebe. Imaju problema da zadrže ono do čega im je jako stalo. Vole život i uživanja pa su u društvu šarmantni, ali često upadaju u depresije. Ne vezuju se za prošlost. Skloni su flertu, ali su u ljubavi verni. Ne vole ljubomorne i posesivne partnere, već vole slobodu, mentalno slaganje i samostalnost. Životna energija im je stabilna, a najveći broj pripadnika ovog znaka ima problema sa plućima, jetrom, nervima, rukama, prstima i ramenima. U nezgodama im upravo stradaju ovi delovi tela.

Muškarac Blizanac. Je vrlo zabavan, ali je najčešće sebičan i neodgovoran. Znanje mu je široko ali istovremeno je i prilično površno. Voli egzotične stvari, putovanja, ali i aktivan život. On je spretan političar i vrlo poslovan čovek. Rođen je sa znanjem da lako komunicira. On to čini lako i bez pritiska. Osećanja ga ne privlače preterano, osim kada ih može izraziti rečima. Potrebna mu je mentalna stimulacija. Radoznao je i sposoban je da misli jedno a da radi drugo. Pametna i zanimljiva žena može ga jedno vreme zadržati na mestu. Nevera nije njegova mana, ali mu je to potreba ako je zarobljen u dosadnom i obavezujućem odnosu. Mnogi Blizanci nikada ne shvate dubinu seksualne strasti, zato što ne poseduju takve strasti. Zbog toga uspevaju da zadrze hladnu glavu kada odlučuju o braku. To ne znači da u njega ulazi sa računicom, već da u njemu ostaju iz računice. Ne morate biti prelepi ni prebogati da biste došli do ovog muškarca, ali ne smete biti glupe i dosadne. Ovi muškarci imaju dobar ukus i uvek su doterani i elegantni.

Žena Blizanac. Izgleda mnogo mlađe u odnosu na svoje vršnjake. I ako izgleda da je nežna ona je jaka žena i to zahvaljujući svom snažnom intelektu i sposobnosti da se prilagodi, pa na taj način uspeva da prevaziđe sve opasnosti. Potrebno joj je okruženje pametnih ljudi koji je mentalno stimulišu. Duhovita je, brza, verbalni osvajač. O svemu zna ponešto i bez obzira gde živi, u provincijskom gradiću ili u nekom velegradu, čita sve što joj dođe pod ruku, pa je izuzetno obaveštena. Njen najveći strah je da će propustiti nešto u životu. Ako žena Blizanac ima napete nerve to znači da ona potiskuje svoju osećajnost suprostavljajući intelekt ženstvenosti. U vezi  voli sigurnost i komunikaciju. Na nju se možete naljutiti, ali ne smete da sa njom prestanete da govorite.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe