AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

DevicaDEVICA (Virgo)

Devica je šesti znak Zodijaka i vlada od 23.08. do 22.09.
To je pasivan ženski znak, promenjiv, melanhoničnog temperamenta. Njen element je Zemlja, a valdajuća planeta Merkur. Predstavlja šestu astrološku kuću. Dan je sreda, boja svetlo plava, a deo tela je stomak i nervni sistem, broj je 5, metal je živa. Ključna reč je “Ja analiziram”.

Po Grčkoj mitologiji Devica je personifikacija boginje zemljoradnje Demetre. Ona je sa Zevsom imala vanbračnu ćerku Persefonu, koju je Zevs hteo da uda za njegovog brata Hada. Ona to nije želela, ali Had pomoću Gee, Boginje Zemlje, smisli lukavstvo - stvori cvet predivne lepote i mirisa. Kada ga je Persefona pomirisala, zemlja se otvorila i ona je pala u Had. Njena majka je čula krik i trazeći je saznala da je u podzemnom svetu iz kog joj nema povratka. Zbog tuge za njom Demetra zapusti brigu o Zemlji i uskoro zavlada glad. Kada je Zevs saznao za njenu osvetu a nije mogao da joj udovolji i vrati ćerku, na kraju se dogovoriše da dve trećine vremena Persefona provodi sa majkom na zemlji, a jednu sa mužem. Taj period kada je ona u hadu na zemlji je zima. Sa pojavom ovog sazvežđa ljudi počinju sa poljskim radovima koje moraju da završe do kraja septembra, jer tada dolaze hladni dani. Intreresantno je da se najsjajnija zvezda Klas može zapaziti sa pojavom sazvezđa Device.

DevicaDevicu su obazrive, razumne i uglavnom diskretne, duh im je praktičan i radoznao pa u dosta oblasti pokazuju solidno i praktično znanje, a u oblastima za koje su zainteresovane postaju eksperti. Jako su vredne, tačne, ali veoma nesigurne pa im njihova urođena stidljivost može tokom života pokvariti mnogo dobrih prlilika i predstavljati im psihološki teret. Ne prepuštaju se emocijama bez dobre procene, da li im i šta im odgovara, jer je njihov vladar Merkur bog trgovine, razuma, analize i inteligencije. Device su često zajedljive i kritične, sklone nervozama i prevelikom detaljisanju i pesimizmu. Zainteresovane su za materijalno i tu su posebno obazrive, mada se u suštini zadovoljavaju malim stvarima. Ovaj znak ja najveći sluga u Zodijaku pa uglavnom Device mnogo rade i zadovoljavaju se sa sitnicama. Plodovi rada im sporo sazrevaju ali uspevaju u životu kasnije. Device imaju veliku inicijativu, organizatorske sposobnosti, taktične su, skromne, i diskretne. Uglavnom imaju stabilno materijalno stanje. Pošto se tesko opuštaju imaju problema da budu zadovoljne. Često imaju emotivne blokade koje im onemugućavaju  da istinski uživanju jer teže istinskom savršenstvu. Perfekcionisti su. Prirodno su sumljičave i distancirane i često imaju osećaj da im se manje daje nego što one pružaju pa zbog toga imaju problema sa partnerima. Većina Devica uglavnom zivi od sopstvenog rada, a u poslovima su odlični saradnici, precizni, vredni, savesni i radni, veoma požrtvovani, nepoverljivi, ali jako odgovorni i pedanti. U poslovnim aktivnostima rukovode se racionalnošću, retko ili nikada intuicijom. Naklonjene su tehnici, servisima, administrativnim poslovima, veterini, medicini, trgovini, farmaciji, pravima, i tako dalje.

Muškarac Devica. Je tačan, precizan i savestan i uglavnom dolazi prvi na posao. On je ljubazan a ne strastven tip. Sa novcem je škrt, ali će za društvo za koje mu odgovara vrlo rado potrošiti. On voli uputstva u običnom životu ali i u krevetu. Treba mu vremena za zagrejavanje. Boji se nepoznatog i nereda, jer ako biste nešto stavili u orman morate to prvo upoznati. Tako je i sa ženama ovog muškarca. Dok su nepoznate plasi ih se. Strast je još jedno područije straha jer po definiciji ne sadrzi kontrolu. Kada stvari krenu onako kako žena želi muškarac Devica je izbezumljen, slab, izgubljen za ljubav. Zato sa njim treba oprezno, sporo, pri čemu treba ispuniti njegove potrebe. Uradite to više puta sve dok on ne dobije sigurnost svakodnevnog ponavljanja rituala. Ovaj muškarac voli rituale. Kada se veza stabilizuje on je spreman da brine o vama kao što brine o sebi. Postaje odličan ljubavnik. Uvek je razuman, i uvek je tu za pomoć ili zagrljaj. U suštini je izuzetno osetljiv i ranjiv ali to krije kako ga drugi ne bi smatrali nedovoljno muškarcem. Ovo je nervozan čovek koji će nemirom svoga tela otkriti probleme koji ga tište. Neće vam plakati na ramenu niti praviti scene. On će puno raditi i to će ga najviše odvajati od vas. Osim ako ne radite zajedno. A ako želite da ostanete sa ovim muškarcem to je prilično dobro.

Žena Devica. Je veoma šarmantna, a njena lična unutrašnja lepota i šarm dobijaju sa godinama na izrazu. Praktična je, vredna i spretna domaćica, u kući koja mora biti čista, uredna i spremljena, ona je glavna. Ukoliko se bavi samo domaćinstvom može postati bolesno pedantna. U ljubavi trazi jako strpljivog i neznog partnera koje je može otvoriti, jer je emotivno, a posebno po pitanju seksa prilično zatvorena, pa čak i hladna. Partneru kome se otvori postaje odlična žena ili supruga ili vatrena ljubavnica otkrivajući drugu stranu svoje ličnosti.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe