AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

JaracJARAC (Capricorn)

Jarac je deseti znak Zodijaka i vlada od 22.12. do 20.01.
To je kardinalan, ženski, pasivan znak, melanholičnog temperamenta, nejgov je simbol Zemlja. Predstavlja desetu kuću Zodijaka. Valdar Jarca je Saturn, dan je subota, boja braon, tamno crvena i crna, broj je 4, metal je olovo, deo tela kojim vlada su kosti, kičma i koža. Moto je “Ja koristim”.

Ovo sazvežđe po mitologiji predstavlja kozu, Amalteju koja je svojim mlekom odhranila Zevsa kada je bio beba. Pa je on nju u znak zahvlanosti uzdigao na nebo.

Mitologija: pre nego što je stvorio svet bog Uran, je znao za proročanstvo da će ga sin zbaciti sa vlasti, pa je svu svoju decu bacao u ponor Tartar. Međutim, Gea, Uranova žena pomogne najmlađem sinu Kronosu da porazi oca i oslobodi braću. Kada je preuzeo vlast, Kronos se oženio sa svojom sestrom Rejom i dobio tri kćerke i dva sina, ali pošto je i za njega važilo proročanstvo da će ga sin zbaciti sa vlasti on ih je žive gutao. Kada je Rea ponovo ostala u drugom stanju ona je to sakrila i otišla na Krit. Sina Zevsa kojeg je rodila sakrila je u jednu pećinu, a kozi Amalteji  ga ostavila na čuvanje. Ona je imala jedan rog iz koga je tekao nektar kojim su se pojili bogovi. Kada je Zevs porastao otišao je na Olimp i pobedio oca i naterao ga da povrati svu njegovu braću. Vlast je podelio sa braćom a najviši položaj je ostavio sebi. Oženio se sa svojom sestrom Herom, sa kojom je zbog svojih stalnih ljubavnica uvek bio u sukobu.

JaracOsobe rođene u znaku Jarca su racionalne, analitične, distancirane, poseduju hladan razum, škrte su jer je njihov vladar hladna planeta Saturn, pa ove osobe žele da budu uspešne u životu i da se iskažu ponekad na uštrb emocija. Jarčevi često imaju položaj ili neku vrstu vlasti i obično je to kasnije u životu, jer se penju polako, ali sigurno, uz mnoga odricanja. Pošto su ponekad preterano kritični odbijaju ljude oko sebe. Dosta osoba koji starost dočekaju same su upravo u znaku Jarca. Jarčevi su izuzetno ambiciozni i imaju strasnu želju za vlašću i novcem, ali je ovaj znak inače sinonim za skromnost po pitanju ishrane i odevanja, pa čak i kada se obogate ostaju skromni po ovom pitanju, ne menjajući svoje navike. Oni su zahtevni po pitanju onoga što je najpotrebnije, jer nisu rasipnici, već naprotiv su jako štedljivi. Egzaltiran Mars im daje potrebnu agresivnost da bi postigli svoj cilj. Samoća im ne pada teško jer vole mir i tišinu i imaju zatvoren, pomalo pesimistički karakter. Vole religiju pošten rad, bogatstvo i društveni status.

Muškarac Jarac. Onisu veliki radnici koji se trude da svojoj porodici obezbede materijalnu sigurnost. Često su duhoviti, ali ne spadaju u velike ljubavnike ili romantičare, a samog sebe nikome ne daju jer stoje čvrsto sa obe noge na zemlji. Ne vole da traže pomoć od drugih i ne vole da mole za uslugu.

Žene Jarčevi. Su izuzetno dominantne osobe, koje često guše ličnost svog partnera. Sklone su skrivanju misli i osećanja. Jako im je važna karijera i poslovno dokazivanje. Njihov hladan razum kontroliše osećaje vezano za porodicu, kuću, i kuhinju. Njihova moć je muškog, patrijahalnog tipa. Ambicozne su, proračunate, uporne, a pošto su najčešće škrte to im  stvara seksualnu nezainteresovanost. Vole sportsku ili jednostavnu garderobu.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe