AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

LavLAV (Leo)

Lav je peti znak Zodijaka i vlada od 22.07. do 23.08.
To je aktivan, muški znak, fiksan, koleričnog temperamenta. Njegov simbol je Vatra. Vladajuća planeta je Sunce. Predstavlja petu astrološku kuću. Dan je nedelja, boja žuta, i narandžasta, zlatna.
Metal je zlato, a broj je 1. Ključna rec je “Ja organizujem”. Deo tela kojim vlada je srce.

Po mitologiji je ovo sazvežđe nastalo zahvaljujući svađi Zevsa i njegove žene Here. Zevs je sa ljubavnicom Alkmenom dobio sina Herkula, koji je imao status poluboga i snagu kao ni jedan čovek. Tada je u Argolidi, oko grada Nemeja harao jedan ogroman lav koga nije bilo moguće ubiti ni jednim oružijem napravljenim ljudskom rukom. Hera misleći da će lav ubiti Herkula, nagovori mikenskog kralja da ga pošalje u borbu protiv lava. Herkul je lava prvo batinom udario po glavi i ošamutio, a zatim obavio ruke oko njegovog vrata i slomio mu kičmu. Pošto joj zavera nije uspela, Hera je lava da napakasti Zevsu, prenela na nebo. To sazvežđe nosi ime Lava.

LavOsobe rođene u znaku Lava vole da budu u centru pažnje da im se dive. Vole komplimente, i spremni su da sve učine da budu i ostanu u centru pažnje. Nikada ne beže od izazova, opasnosti i borbi. Veoma su probirljivi, zahtevni jer traže samo najbolje smatrajući da im to svakako pripada. Privlači ih sve što sa sobom nosi autoritet, moć i vlast i stalno su u iščekivanju velikih stvari u kojim bi iskazali svoju veličinu, pri čemu koriste sva moguća sredstva. Poseduju jaku energiju i strasti i lako padaju na komplimente. Skloni su preuveličavanju, dramatizovanju, velikodušni su prema drugima, vole rizike i sukobe u kojim se dokazuju. Vrlo su promiskuitetni, posebno u mladosti, ali kada zasnuju svoju porodicnu, postaju i odani. Flertuju ukoliko osete da im je u vezi ugrozen Ego. Vole osobe kod kojih je fizicka lepota usklađena sa duhovnom. Lav smatra da svi moraju da mu se klanjaju i slušaju njegove naredbe. Lav voli vlast pa daje uputstva i naređenja, da drugi rade po njegovoj zamisli pa čak i da mu drugi rešavaju probleme. Pošto nema smisla i osećaja za sitne probleme u životu doživljava dramu.

Profesionalni plan je za njih od velike važnosti, ali im se kao mana javlja snobizam. Uspeh mogu postići u menadžerskim, trgovačkim poslovima, a zatim kao lekari, pravnici, spikeri, turistički vodiči, političari, direktori, glumci, zlatari, i organizatori manifestacija.

Muškarac Lav. Je vrlo zanimljiv i dostojanstven, često velikodušan, grandiozan, ali za sebe trazi najbolju poziciju jer zeli da bude najbolji. Poslovni neuspeh mu stvara nervozu kada je sklon maltretiranju okoline. Emotivno zahteva potpunu odanost i ne trpi neverstvo. Voli iskreno i uglavnom je veran, ali ukoliko mu je ugrožen Ego napušta partnera bez pozdrava ili kajanja. Ljubav je za njega nesto spektakularno i dramatično, i on voli da bude zaljubljen jer voli ulogu ljubavnika. Za Lava je svet predstava a on je glavni glumac. On je najbolji ljubavnik, on poklanja najveće bukete cveća i najskuplji nakit. To je zato što puno bolje daje nego što prima. Pokažite da cenite sve što vam daje jer mu je to bitno. Za njega ljubav nije odnos dvoje ljudi koji se vole, već je to njegova ljubav i to ne smete zaboraviti. Ako se zaljubite u ovog muškarca često ćete sumnjati voli li on vas ili svoju predstavu. Odgovor je oboje. Ali sa njim vredi biti u vezi jer će vas uveriti da vas nikad niko nije toliko voleo. Jer ljubav je umetnost, a Lav je najkreativniji od svih znakova. Pošto je to fiksni znak, kada jednom odabere partnerku odan je i veran i od vas očekuje isto.

Žena Lav. Je vrlo dominantna, voli pokazati nadmoć, često je nametljiva. Voli da bude u centru pažnje i uvek je upadljiva. Skupe stvari, parfemi, krzno, nakit je čini srećnom i zadovoljnom i time pokazuje svoju moć i svoj društveni status. Izuzetno je sposobna za uspeh u životu. Ne voli da duže boravi u kući jer postaje nervozna i frustrirana. Ako se zamerite njoj onda se raskida prijateljstvo. Ona je kraljica i  očekuje da se tako ponašate prema njoj. Ali se ona sama nikada ne ponaša prema tuđim očekivanjima pa je često ogovaraju. Ona živi svoj život kakao želi i zbog toga je predmet intriga. Ona je odlična majka, jaka žena, toplog i velikodušnog srca. Sposobna je da bude verna sebi i svojim ljubavima. Teško će svoju decu pustiti da se osamostale i to je često uzrok njenih porodičnih problema. Potrebno joj je društveno priznanje i ako to ne ostvari tokom života pokušaće usmeriti svog muža i svoju decu u skaldu sa svojim ambicijama a ne njihovim. Ona je dovoljno pametna i dovoljno ambiciozna da to ostvari. Nikada neće biti zapuštena i nespremna za neke društvene događaje. Ona je vrlo živa posebna i veoma je svesna toga. Potpuno je posvećena porodici.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe