AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

RakRAK (Cancer)

Rak je četvrti Zodijački znak i vlada od 21.06. do 21.07.
To je pasivan ženski znak, kardinalan, spor, flegmatičnog temperamenta. Njegov simbol je Voda, a vladar Mesec, Zemljin satelit. S obzirom da Mesec ima vrlo komplikovanu putanju i da se brzo kreće, ljudi ovog znaka imaju česte promene raspoloženja. Rak vlada četvrtom, okultnom kućom. Boja je bela i srebrna, deo tela je stomak i grudi, broj je 2, dan ponedeljak, metal srebro. Ključna rec je “Ja osećam”.

Legenda kaže da je Herkul dobio nalog da ubije strašnu Hidru, koja je u Argolidi, pored grada Lerne ubijala ljude i stoku. To je bila devetoglava zmija čijih je osam glava bilo besmrtno, a deveta smrtna. Herkul je pošao sa sinovcem  Jolajom i zapaljivim strelama su Hidru isterali iz jazbine. Ali kako bi joj Herkul jednu glavu otkinuo tako bi na njeno mesto izrašle druge dve. Međutim, Jolaj je uspevao da preko mesta na kojoj je otkinuta glava pređe užarenim ugarcima i tako uskrati mogućnost da niknu ponovo. Kada je izgledalo da će Herkul pobediti, Hidri dođe u pomoć jedan veliki rak i počne Herkula štipati za noge. Herkul je i njega ubio i pobedio Hidru, ali je Zevsova žena i sestra Hera koja je mrzela Herkula, tog raka stavila na nebo i podarila mu jedno sazvežđe.

Za Rak ja povezana i Grčka boginja Artemida koja je zaštitnica vode, vegetacije i materinstva.

RakRakovi su nervozni, intuitivni, malanhonični, vole kuću, porodicu i decu. Preterano su emotivni sa naglašenim unutrašnjim životom i bujnom maštom, što u pozitivnom smislu može biti umetnički talenat, a u negativnom smislu se uglavnom izražava kao laž i intriga. Pošto su preterano osetljivi – često vide opasnost tamo gde je nema. Veoma su senzibilni, ne vole promene već uhodan svakodnevni život. Imaju veliku potrebu za ljubavlju i nežnošću. Rakovi su neodlučni, mekani i saosećajni pa su često rame za plakanje. Vole da pomažu onima koji su u teškom položaju i osećajni su sa drugima. Važno im je poštovanje i naklonost okoline. Često su tajanstveni i sposobni su da osete psihičko pulsiranje svoje okoline pa su u mnogim akcijama i životnim situacijama obazrivi. Za njih je porodica i njihova sigurnost od najvećeg značaja. Skloni su da se vezuju za ljude ili stvari koje poseduju i često skupljaju raznorazne stvari. Čulni su i odani i imaju bujnu maštu, ali im je volja slabija, pa je dosta Rakova sklono alkoholu. Dosta teško pokazuju svoja osećanja, veoma su romantični, odani i verni. Zdravstveno stanje im zavisi od emotivnog stanja pa uglavnom imaju probleme sa metabolizmom, varenjem i jetrom.

Muškarac Rak. Je vezan za majku i vazno mu je prisustvo žene. Često beži u prošlost jer se boji budućnosti. Veoma je ambiciozan i trudi se da porodici obezbedi sve što joj je potrebno. Nije rasipan, preoprezan u trošenju, čak škrt. Hranu ne bira a u zrelim godinama je sklon gojenju. Nije veran jer je veoma osetljiv na žensku lepotu i šarm. Muškarac Rak će vam biti najbolji partner ukoliko je razrešio odnos sa svojom majkom, odvojio se od nje i odrastao. Čak i tada postoji opasnost da vas iz žene pretvori u majku. U brak ulazi sa ženom koja je saosećajna, jaka, i sa kojom vidi da može da stvori porodicu. Ljubav izjavljuje na čudan način – kad vam pripremi večeru ili kad vas predstavi svojim roditeljima. On pamti sve što mu kažete pa budite oprezni sa pričom. Zna kada vam je rođendan i koju boju ruža volite. Obožava decu i porodični život.

Žena Rak. Je osetljiva i maštovita. Vezana je za svoju porodicu i to posebno za majku i spremna je da imitira svoju majku u budućnosti. Zato pre nego što uđete u vezu sa njom pogledajte njenu majku jer je to ono što ćete jednog dana imati kod kuće. Ćutljiva je, tajanstvena i mistična...
Raspoloženje joj je promenjivo i ona uvek čuva neku tajnu koja obično izvire iz nekog običnog događaja u detinjstvu. Ženu Raka ćete uvek naći u sećanju na detinjstvo. Ona pamti igre u kojima su je varali, prijatelje koji su je izdali. Ona sazreva tek negde oko četrdesete. Kriza srednjih godina je natera da se suoči sa životom. Ona isntiktivno zna šta je potrebno da bi svet bio bolji: nahraniti mu i telo i dušu.

 

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe