AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

RibeRIBE (Pisces)

Ribe su dvanaesti horoskopski znak koji vlada od 20.02. do 20.03.
Ovo je promenjiv, pasivan ženski znak, flegmatičnog temperamenta. Njihov element je Voda. Vladar Riba je okultna planeta Neptun i planeta Jupiter. Broj Riba je 9, dan četvrtak, boja plava, ljubičasta, metal platina, deo tela kojima vlada su listovi i noge, psiha. Moto Riba je “Ja verujem”.

Legenda kaže da se svakog jutra sa pojavom boga Heliosa iz morskih dubina pojavljuje 50 Nerida, kćerki morskog kralja Nereja. Jedna od njih, Galatea jednom prilikom je ugledala lepog Akida i između njih se istog trenutka rodila ljubav. Ali u nju se zaljubio jednooki kilop Polifem, sin boga Posejdona. Međutim, ona njega nije htela. Polifem je zato da im napakosti poslao krdo konja na Galateu i Akida, od čijeg topota se zemlja toliko tresla, a more ubzurkalo da su tlasi bili visoki poput planina. Preplašeni Galatea i Akid su se bacili u more i pretvorili u Ribe, a da se ne izgube povezali su se dugom plavom trakom. Bogovi kada su videli kolika je njihova ljubav sažale se na njih i uzdignu ih na nebo. Tako od njih postade sazvežđe Riba.

RibeOsobe rođene u znaku Riba su uglavnom mistične, maštovite, sklone iluzijama, tajnama. One su prirodni znak tajanstvenosti, ali i vere i optimizma. Imaju jaku intuiciju, lako ulaze u nepoznato i duhovno i skloni su bežanju od svakodnevnog života. Žrtvuju se za druge i često ulaze u platonske veze. Bez ljubavi i nežnosti ne vide smisao života jer žive u svetu osećanja i mašte. Ribe imaju izoštrenu i prirodnu sposobnost da osećaju i spoznaju relativnost velikih i malih stvari u životu, a mada su im intelektualne sposobnosti izrazito naglašene, najčešće žive u pomešanom svetu sna i realnosti. Ribe su početak i završetak. Osetljive su do maksimuma, sentimentalne, bave se misterioznim i nedokučivim stvarima ličnosti, pojavama i dešavanjima, jer su sposobne da vide drugu nevidljivu stranu. Posto se dosta zamaraju razmisljanjem o sitnim stvarima, koje im odvlače pažnju, retko uspevaju da ispune svoje ambicije. Blage su, emotivne, ozbiljne i tihe, lako uočavaju tuđe nedostatke, ali ipak često daju poverenje pogrešnim osobama. Uglavnom su misteriozne u svojim poslovima, imaju telepatske ili okultne sposobnosti koje koriste za dobrobit okoline. Raspoloženje im je promenjivo i to od zanosa do depresija, lako gube energiju i stidljive su po prirodi. Veoma su tople, saosećajne i gostoljubive.

Muškarci Ribe. Su po prirodi ili veseli ili depresivni, često oboje istovremeno. Emotivni su, neodlučni u akcijama. Vole muziku i vodu. Skloni su bolestima zavisnosti. U ljubavi, uglavnom osvajaju ili ćute, baš kao prave ribe u moru. Ne vešaju trofeje na zidove, obično nemaju ni zidove. Ali se zato vešaju o svoje žene, koje jednog dana otkriju da je sa njima na leđima puno teze plivati u životu. Najveći problem ovih muškaraca je odnos prema stvarnosti. Nastoje da je ignorišu kako bi manje uticala na njihova osećanja. Zato žive u svetu snova u kome se sve odvija onako kako su zamislili.

Žene Ribe. Su prave osobe za muškarce jer žive za ljubav i od ljubavi, emotivne su, izrazito ženstvene, lepe, vole česte seksualne kontakte. Nežne su i rado će se žrtvovati za osobe koje vole – posebno partnera i svoju decu. Svoju kuću ili stan uređuju tako da izgleda kao iz raja. Većina riba voli novac udobnost i sve što se pod tim podrazumeva.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe