AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

ŠkorpionŠKORPION (Scorpio)

Škorpion je osmi astroloski znak i vlada od 23.10. do 22.11.
Spada u grupu fiksnih znakova, flegmatičnog je temperamenta. To je pasivan ženski znak predstavlja osmu kuću. Njegov element je Voda, broj je 8, dan je utorak, boja crna i ljubičasta, a vlada organima za reprodukciju. Njegovi su vladari Pluton i Mars. Iako je element Škorpiona Voda, kroz vene Škorpija teče vatra. Moto Škorpoina je “Ja želim”.

Grčka legenda kaže da je veliki škorpion svoj šiljati, otrovni rep, zario u slavnog lovca Oriona koji je bio ljubimac boginje lova Artemide. U stvari su Oriona bogovi kaznili na taj način zbog njegove okrutnosti i velike nasilnosti. Artemida je naložila slavnom lekaru Eskulapu, da kako god zna izleči Oriona. Međutim njega je u tome sprečio Zevs svojom munjom. Posle toga ih je Zevs podigao na nebo ali je Eskulapa i škorpiona stavio na jedan kraj sazvežđa a Oriona na drugi da ga Eskulap ne bi oživeo.

ŠkorpionOsobe rođenje u znaku Škoprije su uglavnom borbene, žestoke, intuitivne i vole rizike i razne komplikovane situacije koje ih pokreću u akciju, jer što je situacija teža, to je i izazov, hrabrost i originalnost izraženija. Ne poznaju i ne priznaju nikakva ograničenj, vole da preteruju u svemu, jako su strastvene, vole seks. Često imaju unutrašnje borbe i nervoze. Većina Škorpina je ne tolerantna, dosta pije ili je sklona narkoticima, a osim seksa koga najviše vole, prepuštaju se i polemikama, kao mentalnoj hrani. To su aktivne i veoma ćutljive osobe, često su mistične i prikrivaju svoje prave namere i planove. Odluke koje donesu ostvaruju uprkos svim preprekama. U partenrstvima su izrazito odane i u stanju su da učine sve za prijatelje. Ne veruju suprotnom polu, prema neprijateljima znaju biti veoma okrutni i fizički i mentalno. Umeju da čuvaju tajne. Uspešno prikrivaju svoju nesigurnost i jaku ljubomoru. Privlače ih sve okultne nauke, misteriozno i nepoznato. Škorpioni su hrabri, naročito kada su njihovi interesi u pitanuju, ali će tokom života često gubiti kontrolu nad svojim postupcima i akcijama.

Muškarac Škorpion. Je poseban, magnetski privlačan, nije tip koji bira trenutak ili reči kada će nesto saopštiti. Ne spada u nežne nego u erotične osobe. Veoma voli svoju porodicu. On je otkrivač tajni. Ako ga želite osvojiti, pretvarajte se da ih imate što vise. Sve što oseća, oseća veoma snažno... sve što čini - čini sa osećanjima. On vidi nevidljivo, prepoznaje greške, kada naiđe na ljubav presrećan je, ali samo ako ga život do tada nije pretvorio u gvozdeni oklop ili zgusnuo u bombu koja će razneti sve. On zna kako da preživi, a ako nauči da koristi svoju ogromnu snagu može postati isceljitelj.

Žena Škoprion. Ne pokazuje interesovanje da li je vole ili mrze oni koji je okružuju. Ona poznaje ljudske strasti jer se ceo život trudi da upravlja vlastitim strastima. Ovo je opasna žena ali veoma odana kada odabere svoga muškarca. Poseduje seksualnost kojom magnetski privlači muškarce. Privlače je snažni i uspešni muskarci, koji su neustrasivi jer je i sama takva.

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe