AstroPortal.ME

ŠKOLE I SEMINARI:

30.03.2015. u 17:00h.
Škola Astrologije – Uvodno predavanje

30.03.2015. U 19:00h
Astro–hiling – Uvodno predavanje

__________________________

Kontakt telefon:

00381 64 /13 – 13 – 625
(064 /13 – 13 – 625)

 


 

Mirjana Mirković

Vladimir Miletić

 

 

StrelacSTRELAC (Sigittarius)

Strelac je deveti astrološki znak koji vlada od 22.11. do 21.12.
To je aktivan muški znak, promenjivog kvaliteta, koleričnog temperamenta. Njegov je element Vatra. Predstavlja devetu kuću. Vladar Strelca je Jupiter, dan je četvrtak a broj je 3, omiljene boje su purpurna i plava, deo tela kukovi i butine. Moto Strelca je “Ja shvatam”.

Po mitologiji Strelac predstavlja Kentaura - Hirona, koji je bio pola čovek pola konj. Kentaur je sin Kronosa i boginje Filire. Bio je najmudriji od svih Kentaura, simbol znanja i odličan lovac. Jednog dana, Herkul je progoneći Kentaure zbog neke uvrede, naisao na Hirona iza koga su se ostali sakrili od straha. Nehotice ga je pogodio otrovnom strelom u nogu, a posto je Hiron bio besmrtan nastavo je da živi u mukama. Tražeći lek za njega, Herkul je naišao na okovanog Prometeja, kome je orao kljucao džigericu, a ni on nije mogao da umre, jer je takođe bio besmrtan, i nije mogao da bude oslobođen sa Kavkazske stene dok mu ne nađu zamenu. Herkul je otrovnom strelom ubio orla, oslobodio Prometeja, a na njegovo mesto se dobrovoljno postavio Hiron koji je ubuduće trebao da ispašta za ljudske grehe. Prometeju je Herkul napravio prsten u koji je stavio kamenčić od stene za koju je bio okovan, tako da je i dalje bio okovan, ali nije bio u ropskom položaju i mogao je opet da pomaže ljudima. Zevs se sažalio na Hirona i preneo ga je na nebo, i postavio kao simbol najboljeg strelca i lovca.

StrelacOsobe rođene u znaku Strelca najčešće karakteriše bezbrižnost, ali i površnost u društvenim odnosima. Vole putovanja, strane zemlje i egzotiku u raznim oblicima. Poštuju tradiciju, uživaju u jelu i piću, vole novitete, muziku, sportove, zainteresovani su za ljudska prava. Obično dugo u životu zadržavaju mladolikost zbog njihove planete Jupitera. Nemirnog su duha, optimisti su i uvek imaju mnogo planova. Sposobni su da dosta visoko dospeju u karijeri jer poseduju pontencijal, ali ipak dešava se često da ne ispune očekivanja okoline jer znaju da se uspavaju uspehom. Razmišljaju istovremeno o više kombinacija pa im je zbog toga pažnja manja, pa čak znaju i da ne registruju neke stvari. Ne vole kada im neko prkosi ili se inati, a sami su tomi skloni, pa ulaze u opasne situacije pri čemu se lako predaju, jer im je velika mana to što u važnim životnim situacijama nemaju dovoljno hrabrosti, upornosti i životne oštrine. Komunikativni su, intuitivni, ali većinu stvari koje dobijaju u životu smatraju za normalno. Vole diskusije, rasprave, ponekad i bez razloga, a posebno su privrženi porodici i rodbini. Najvažnija im je sloboda, nezavisnost u ponašanju i duhovitost, i ugalvnom imaju sreće u životu. Predstavljaju sportski tip osobe sa jakom energijom. Često su uobrazeni, posebno kada su u nepoznatom društvu. Uvek su na strani zakona. Otvoreni su za saradnju ali ne dozvoljavaju da im se bilo ko upliće u porodične, a posebno bračne odnose jer su veoma posesivni, posebno u ljubavi. Na emotivnom planu su uglavnom entuzijasti i optimistički gledaju na zivot, ali zbog jake želje za svojom slobodom i urođenim nedostatkom takta tokom života će povređivati bliske osobe. Parteri im neće zamerati puno na ponašanje jer su izrazito veseli i strastveni, ali su isto tako skloni da izbegnu razne porodične neugodnosti. U braku su konzervativni.

Muškarac Strelac. Voli slobodu, i u emotivnom pogledu se jako teško vezuje za jednog partnera, osim ako mu se ne ostavi dovoljno slobode. Voli sve što je novo jer je večiti buntovnik. To je čovek koji ima puno ideja i koji je neprekidno u pokretu. Treba mu puno prostora, jer uvek radi na više istovremenih projekata i nikada nije tu kada vam treba. Širenje mentalnih i duhovnih horizonata je njegov životni posao i ni jedna ga žena neće u tome sprečavati.

Zena strelac. Se uglavnom udaje iz koristi da bi uglavnom stekla status, korist, ugled ili sigurnu materijalnu osnovu. Ona je sportski tip i nije preterano govorljiva. Voli skupu i firmiranu garderobu, krzno, nakit, i parfeme. Prema okolini uvek ima lepo ponašanje, a u braku zna ponekada da preteruju pa postaje teška članovima svoje porodice. Preporučujoj se bavljenje kreativnim radom, da bi utrošila višak energije. 

 

 

Ovan Bik Blizanci Rak Lav Devica Vaga Škorpion Strelac Jarac Vodolija Ribe